Sähköpostiosoite

info@kaskivaara.fi

Miten toimin, jos löydän eläimen

Jos näet irrallaan liikuskelevan eläimen, tärkeintä on ensimmäiseksi yrittää saada se kiinni, jotta se ei aiheuta vaaratilanteita itselleen tai liikenteelle. Voit yrittää houkutella eläintä kutsumalla sitä luoksesi tai esimerkiksi makupalan avulla, jos sellainen on saatavilla. Muistathan, että eläin voi olla peloissaan ja käyttäytyä arvaamattomasti. Kun saat eläimen luoksesi, katso onko sillä panta kaulassaan. Monella lemmikillä on pannassa tunnistelaatta tai -putki, josta selviää omistajan tiedot.

Mikäli omistajan tietoja ei ole välittömästi saatavilla, ilmoita löytyneestä eläimestä heti Löytöeläinkotiin soittamalla p. 040-1517 440. Palvelemme klo 08-20 joka päivä. Muina aikoina yhteydenotot tarvittaessa suoraan poliisille, esimerkiksi eläimen aiheuttaessa välittömän vaaratilanteen.

Meillä ei ole hakupalvelua. Pyrimme vastaanottamaan eläimen mahdollisimman pian, viimeistään kolmen tunnin kuluttua ilmoituksesta.

Kissat on syytä kuljettaa joko kuljetuslaatikossa tai muussa tarkoitukseen sopivassa laatikossa, sillä irrallaan matkustava kissa voi aiheuttaa vaaratilanteen. Myös koirat on turvallisinta kuljettaa häkissä tai turvavöihin kiinnitettyinä.

Miten toimin, jos lemmikkini katoaa

Tärkeintä on pysyä itse rauhallisena ja järkevänä.
Jos eläimen katoamisesta on lyhyt aika, etsi lähiseuduilta ja kutsu eläintä. Varsinkin leikatut sisäkissat piilottelevat lähellä. Vie tuttuja hajuja ja ruokaa ulos. Kysele naapurustosta ja vastaantulevilta ihmisiltä havaintoja eläimestä.

Suosittelemme ilmoittamaan kadonneesta lemmikistä heti myös löytöeläinkotiin. Ihminen, joka mahdollisesti löytää kadonneen eläimesi, soittaa kenties myös meille. Näin meillä löytöeläinkodissa on jo valmiina tieto, millaista eläintä etsitään. Näin kadonneen lemmikin kotiin pääsy nopeutuu.

Kadonneesta eläimestä voi myös viedä ilmoituksia esimerkiksi kauppojen ilmoitustauluille.

Seuraa koti- ja Facebook-sivujamme säännöllisesti, kadonneiden eläinten tiedot ja kuvat päivitetään kerran vuorokaudessa. Voit myös kysellä puhelimitse p. 040-1517440 klo 8–20. Myös Facebookin kadonneet eläimet-ryhmiä kannattaa seurata.

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat