Koti löytöeläimelle

Mikäli harkitset eläimen ottoa, yksi hyvä vaihtoehto on ottaa löytöeläin. Älä ota löytöeläintä säälistä, eläin ei osaa osoittaa erityistä kiitollisuutta uudelle omistajalle.

Etsimme kodittomiksi jääneille eläimille pysyvää loppuelämän kotia. Harkitse tarkoin, pystytkö sitoutumaan eläimen hoitoon ja sen aiheuttamiin kustannuksiin jopa 10-20 vuodeksi.

Aina ennen löytöeläimen, kuten minkä tahansa eläimen ottoa, on perehdyttävä sen lajikohtaisiin hoitovaatimuksiin huolella, ja varauduttava hankkimaan tulevalle lemmikille sen tarvitsemat tarvikkeet, ruoat, yms. Jos sinulla on jo entuudestaan kotieläimiä, niin ota huomioon, että eläinten sopeutuminen toisiinsa ei ole itsestään selvää varsinkaan, jos toinen tai molemmat ovat aikuisia. Joissain tapauksissa eläinten sopeutuminen toisiinsa ei onnistu lainkaan. Onnistuessaankin se vie yleensä aikaa ja vaatii paljon kärsivällisyyttä omistajilta.

 

Eläimet myydään eläinlääkärin tarkastamina, ja niiden käyttäytymistä on arvioitu löytöeläinkodissa olon aikana. Käyttäytyminen voi kuitenkin muuttua tarhaolosuhteista uuteen kotiin siirtymisen jälkeen. Löytöeläimen ikä ja taustat vaikuttavat sen käyttäytymiseen. Eläinlääkärin tarkastuksessa ei välttämättä tule piilevät tai perinnölliset sairaudet ilmi.

Löytöeläinkodin vastuu eläimestä päättyy kaupantekohetkellä, ja siirtyy kokonaisuudessaan uudelle omistajalle.

Löytöeläinkoti ei siis vastaa kaupantekohetken jälkeen ilmenevistä sairauksista tai käytösongelmista. Ongelmatilanteissa voit kuitenkin aina kääntyä puoleemme, autamme parhaan kykymme mukaan. Mikäli ongelmat löytöeläimen kanssa muodostuvat ylitsepääsemättömiksi, toivomme, että eläin palautetaan meille. Tällaisissa tapauksissa eläimen myyntihintaa ei saa takaisin.

 Jos olet edelleen sitä mieltä, että haluaisit antaa kodin löytöeläimelle, ota yhteyttä 😉
Löytöeläimet myydään erillisellä kauppasopimuksella, johon pääset tutustumaan tästä.

 

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat