Address ⁚ Lavantie15 56640 Purnujärvi Löytöeläimet 040-1517 440 / Kodittomat eläimet 044-239 9458

Jos näet irrallaan liikuskelevan eläimen, tärkeintä on esimmäiseksi yrittää saada se kiinni, jotta se ei aiheuta vaaratilanteita itselleen tai liikenteelle. Voit yrittää houkutella eläintä kutsumalla sitä luoksesi tai esimerkiksi makupalan avulla, jos sellainen on saatavilla. Muistathan, että eläin voi olla peloissaan ja käyttäytyä arvaamattomasti. Kun saat eläimen luoksesi, katso onko sillä panta kaulassaan. Monella lemmikillä on pannassa tunnistelaatta tai -putki, josta selviää omistajan tiedot.

 

Mikäli omistajan tietoja ei ole välittömästi saatavilla, ilmoita löytyneestä eläimestä heti meille Löytöeläinkotiin soittamalla p. 040-1517 440. Palvelemme klo 08-20 välisenä aikana. Muina aikoina yhteydenotot tarvittaessa suoraan poliisille, esimerkiksi eläimen aiheuttaessa välittömän vaaratilanteen.

 

Meillä ei ole hakupalvelua. Pyrimme vastaanottamaan eläimen mahdollisimman pian, viimeistään kolmen tunnin kuluttua ilmoituksesta. Yhteystietomme löytyvät yhteystiedot valikosta.

 

Kissat on syytä kuljettaa joko kuljetuslaatikossa tai muussa tarkoitukseen sopivassa laatikossa, sillä irrallaan matkustava kissa voi aiheuttaa vaaratilanteen. Myös koirat on turvallisinta kuljettaa häkissä tai turvavöihin kiinnitettyinä.

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat