Sähköpostiosoite

info@kaskivaara.fi

Yhdistyksellämme on löytökissoja ja kodinvaihtajia. Löytökissoista emme tiedä juuri mitään, vain löytöpaikan ja kuinka kauan se on suunnilleen löytöalueella liikkunut. Mikäli löytökissaa ei sen omistaja hae 15 vrk kuluessa, kissa siirtyy Kaskivaaran kodittomat eläimet ry:n omistukseen ja aloitamme uuden kodin etsinnän.

Kodinvaihtajista tiedämme sen, mitä omistaja kertoo ja miten se käyttäytyy löytöeläinkodilla ja sijaiskodissa eli poikkeusoloissa.

Eläinlääkäri tarkistaa kissan: korvat, silmät, suun, kuuntelee keuhkot ja sydämen, rokottaa, siruttaa, hoitaa esim. haavat, määrää lääkkeet, mutta “kaikenkattavaa” tarkastusta kissoille ei tehdä. Vanhoista ja huonokuntoisimmista tai mikäli epäilemme sairautta, otetaan verikoe, josta näkyy esim. maksa-ja munuaisarvot.

Löytöeläinkodilla/sijaiskodissa kissa madotetaan useampaan kertaan. Leikkaamattomat (yli 6 kk) kissat kastroidaan/steriloidaan.

Huomioithan siis, että kissoille saattaa ilmaantua sairauksia, jotka eivät ole tiedossamme luovuttaessamme kissan sinulle. Kerromme kaiken, minkä tiedämme. On yleistä, että kissalla uudessa kodissa vuotaa silmät ja nenä ja se pärskii ja maha on sekaisin. Kissa stressaa helposti ja muutos, vaikkakin parempaan, on kissalle aina stressaavaa. Yleensä oireet menevät ohi parissa viikossa.

Kissa myös saattaa olla arka, joten se, sinä ja mahdollinen kissa/koirakaveri tarvitsette aikaa, rauhallisuutta, ymmärrystä ja pitkää pinnaa. On tavallista, että kissa piilottelee ensimmäiset päivät. Sinun tehtäväsi on rauhassa rohkaista kissaa – ja olla kärsivällinen.

Koeajan jälkeen kissa, sen terveys ja hoitaminen ovat sinun vastuullasi. Kenties kissa on ilonasi 20 vuotta, joten eläinlääkäri-ja lääkekuluja tulee ruoka-ja hiekkakulujen lisäksi. Mieti sitoutumistasi, aikaasi, perhettäsi, mahdollisuuksiasi, kykyjäsi huolehtia kenties hyvinkin pahoja, kovia kokeneesta kissasta. Ota huomioon asuminen, lomat, työsi, vapaa-aikasi, muut eläimet, allergiat…Myös kissan aktivointi on tärkeää, se tarvitsee leikittämistä, huomiota, seuraa, kunnon raapimatelineen, uloskatselupaikan ja useimmille kissoille parasta on kissa/koirakaveri! Siksi emme anna kaikkia kissoja ainoiksi eläimiksi, pennulla pitää aina olla eläinkaveri.

Jos joudut luopumaan kissasta, toivomme, että otat yhteyttä ensijaisesti meihin niin voimme miettiä ratkaisua tilanteeseen. Yritämme aina löytää parhaan, sopivimman kodin, niin kissan kuin kodin kannalta.

Adoptoimalla löytö/kodinvaihtajakissan, teet arvokkan eläinsuojelullisen teon, kiitos!

  Adoptiohakemus

  Emme luovuta useimpia kissoja ainoaksi lemmikiksi. Emme myöskään luovuta kissaa vapaasti ulkoilevaksi kaupunki/taajama-alueella. Lemmikin häkittäminen, muuten kuin hetkellisesti esim kuljetuksen tai sairauden takia,on lailla kielletty ja lemmikin tulee saada liikkua vapaasti asunnossa ja olla ihmisten seurassa eikä sitä voi jättää yksin pitkäksi aikaa.

  Ihania vuosia uuden kissasi kanssa toivottaa Kaskivaaran kodittomat eläimet ry:n hallitus

  Löytöeläinkoti
  Kaskivaara
  Kodittomat