Sähköpostiosoite

info@kaskivaara.fi

KUN OLET HANKKIMASSA KISSAA

Löytöeläimistä  emme tiedä juuri mitään, vain löytöpaikan ja kuinka kauan se on suunnilleen löytöalueella liikkunut.

Mikäli löytöeläintä ei sen omistaja hae 15 vrk kuluessa, se siirtyy Kaskivaaran kodittomat eläimet ry:n omistukseen ja aloitamme uuden kodin etsinnän.

Kodinvaihtajista tiedämme sen, mitä omistaja kertoo.

 Eläinlääkäri tarkistaa eläimen, rokottaa,siruttaa ja hoitaa esim. haavat, määrää lääkkeet, mutta “kaikenkattavaa” tarkastusta  ei tehdä. Löytöeläinkodilla kissa madotetaan useampaankin kertaan Leikkaamattomat (yli 6 kk) kissat kastroidaan/steriloidaan.

 Huomioithan siis, että eläimelle saattaa ilmaantua sairauksia, jotka eivät ole tiedossamme luovuttaessamme sen sinulle. Kerromme kaiken, minkä tiedämme. On yleistä, että esim. kissalla uudessa kodissa vuotaa silmät ja nenä, se pärskii ja maha on sekaisin ja ruoka ei maistu. Kissa stressaa helposti ja muutos, vaikkakin parempaan, on kissalle aina stressaavaa. Yleensä oireet menevät ohi parissa viikossa. Eläin on usein myös arka, joten se ja sinä tarvitsette aikaa, rauhallisuutta, ymmärrystä ja pitkää pinnaa.

 Koeajan jälkeen eläin, sen terveys ja hoitaminen ovat sinun vastuullasi. Todennäköisesti uusi perheenjäsenensi on ilonasi vuosia, joten eläinlääkäri -ja lääkekuluja tulee ruoka -ja hiekkakulujen lisäksi. Kissa tarvitsee myös tukevan kiipeilytelineen tai vastaavan, leikkikaluja, hiekkalaatikon (puhtaus & rauhallinen paikka tärkeää!), paikan , josta tähyillä ulos. Kissa tarvitsee seuraa!

Mieti sitoutumistasi, aikaasi, perhettäsi, mahdollisuuksiasi, kykyjäsi huolehtia  koviakin kokeneesta eläimestä. Ota huomioon asuminen, lomat, , työsi, vapaa-aikasi, muut eläimet, allergiat…

Yritämme aina löytää parhaan, sopivimman kodin, niin eläimen kuin kodin kannalta.

Adoptoimalla löytö/kodinvaihtajaeläimen, teet arvokkaan eläinsuojelullisen teon, kiitos!

Ihania vuosia uuden lemmikkisi kanssa toivottaa Kaskivaaran kodittomat eläimet ry:n hallitus.

 

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat