Sähköpostiosoite

info@kaskivaara.fi

Miau taas kaikille eläimiä rakastaville ihmisille!

Tasapuolisuuden- ja kaikkia eläimiä koskevan eläinrakkauden takia myös, hau, oink, bää, kvaak, tuktuktuk, hhrhn ,muu puhumattakaan kaikista muista jotka ääntelevät kukin tavallaan.

Tänään ajatteli tässä KISSANI kertoa kuinka tärkeää on seurata eläimiemme hyvinvointia. Olen sen ikäluokan ihminen, työkaverini julkesi sanoa minua ”ylikypsäksi” hahaa,hän on ihme kyllä vielä hengissä siitä huolimatta, että minun nuoruudessani ei kyllä paljon lemmikkieläimiä lääkärillä käytetty,ei ainakaan minun lapsuudenkodissani. Ei rokotuksia, ei eläinlääkäriä kissan vahingoittuneelle jalalle. Nyt ajatellen se tuntuu ihan kauhealta mutta ajat olivat silloin erilaiset.

Jokainenhan tietää että ainakaan kissaeläin ei ilmaise kipuaan paitsi ehkä äärimmäisessä tapauksessa. Vammautunut tai valittava eläinhän on joutunut syödyksi sen siliän tien. Ei kannata ajatella ettei eläintä koske jos se ei valita, kipua kyllä pitää tulkita eleistä ja käyttäytymisestä muutenkin. Luulen että koirissa on paljon samaa, paitsi karvainen ystäväni ”sihuvauva”,siis chihuahua joka käpäläänsä pikkuisen satuttaessaan huutaa aivankuin koko tassu olisi irti.

Omalla kissallani oli niin paha nivelrikko, että jos se olisi ollut ihminen, se olisi ollut tekonivel-leikkausjonossa. Kyllähän se kävi säännöllisillä kipupistoksilla eläinlääkärissä mutta vasta kun näin ettei se kärsinyt astua kuin muutaman askelen kerrallaan, tein luopumispäätöksen. Ei yhtään kertaa valitusta kissalta kuulunut. Tämä voikin vaikuttaa siihen että joskus annamme tilanteen mennä liiankin pitkälle, myös sen takia että se päätös on niin vaikea tehdä. Lasken kyllä itsenikin tähän sakkiin.

Minulla sairasti hurmaava Edvard, oli apea, ei syönyt. Sen jälkeen alkoi napsuttelemaan suutaan ja kuolaamaan. Seuraavana päivänä hengityksessä melkoinen haju.

No, lääkäriin tietysti sitten ,ientulehdus ja hammaskiveä piti poistaa takahampaista. Yli viikon olen lääkinnyt Edvardia antibiootilla ja kipulääkkeellä ja ruiskulla juottanutkin kun kissa kuivuu niin kovin helposti. Olin välillä jo hyvin huolestunut mutta nyt on parantunut, syö hyvin ja alkaa hiljalleen lakata katsomasta minua pelokkaasti aina kun lähestyn. Ei kissa kaunaa osaa kantaa, vaikka ei ole lääkkeiden annosta ollut riemuissaan. Vieressäni sohvalla kehrää ja on iloinen.

Muuten arvatkaa mille eläimelle kuuluu se tuktuk? Siilille tietysti,se on aivan kuin juna tuksuttaisi menemään.

Siteeraan taas Uppo-Nallea( minä luen kaikenlaista koko ajan, Uppiksesta on jo kovasti aikaa) Uppis kysyi: Koskeeko se kun hetket lyövät? Kirjoitan jälleen kun hetki lyö…….. jos pystyn

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat