Sähköpostiosoite

info@kaskivaara.fi

Hei kaikki eläimiä rakastavat ihmiset!

Ajattelin kertoa omia ajatuksiani kissojen sijaiskodin pitäjänä mutta on myös sijaiskoteja muillekin eläimille kuten koirille ,kaneille tai marsuille. Minulla on omassa kodissani ollut vain yksi oma kissa ja koira ja jokainen joka on joutunut luopumaan rakastetusta eläimestään ja hyvästelemään sen tai hänet kuten monet haluavat sanoa ”autuaammille metsästysmaille” tietävät kuinka surullista ja kaipausta aiheuttavaa se on. Joten kun minulla oli aikaa ja tilaakin ja nähtyäni ilmoituksen sijaiskoteja kaipaavista kissoista, päätin soittaa. Tämä tapahtui vuonna – 14 ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Aluksi kissa olivat toiselta eläinsuojeluyhdistykseltä mutta nyt olen hoitanut vain Kaskivaaran kodittomia.

Varmasti monella on epätietoisuutta miten sijaiskoti oikein toimii ja ehkä pelottaakin sitoutua johonkin mitä ei tarkasti tiedä. Kissan sijaiskotiin ottaminen tarkoittaa toki sitä että kissa on siellä niin kauan kunnes saa oman kodin. Tämä voi viedä viikon tai vuoden. Lyhin aika jonka kissa on minulla ollut ,oli pari tuntia kun kissan jo aikaisemmin nähnyt perhe haki hänet uuteen kotiin. Pisimmillään taas kissa joka tuli arkana ja pelokkaana ,oli minulla vuoden mutta hyvän kodin sai hänkin. Toisaalta sijaiskotien kanssa pyritään toimimaan joustavasti, jos elämäntilanne muuttuu tai kissan kanssa tulee jotain hankaluutta yhteiselossa joko mahdollisten sijaiskodin omien eläinten suhteen tai jostain muusta syystä, kissa voi vaihtaa sijaiskotia tai olla Kaskivaarassa kotia odottamassa. Kissojahan ei päästetä ulos vapaasti vaikka toki joku voi haluta ulkoiluttaa valjaissa jos kissa siihen tottuu.

Kissoille tärkeimpiä asioita on arkojen kissojen ”kesyttäminen” eli sosiaalistaminen, tottuminen kotielämään ,ääniin ,ihmisen kosketukseen ja näin ollen saamaan ehkä jo menetetyn luottamuksen ihmiseen takaisin. Kissat ovat yksilöitä jokainen ,kuten me ihmisetkin. On vähän noloa jos kissaa tullaan katsomaan ja tämä piiloutuu niin ettei viiksikarvaakaan näy ,ei kukaan osta sikaa säkissä ,ei myöskään kissaa.

Jatkan myöhemmin alkukokemuksista kissojen kanssa jos minua ei kielletä kirjoittamasta….

Kissa olkoon kanssanne! Ai niin, se olikin Voima….

Löytöeläinkoti
Kaskivaara
Kodittomat